søndag 8. februar 2009

Mat mot kreft.

Har lest litt i boka mat mot kreft og tenkte jeg kunne skrive et bittebittelite sammendrag.

Maten kan desverre ikke fjerne det som allerede er der, men det virker forebyggende. Jeg kan jo om ikke annet prøve å spise litt riktig og håpe på at det bremser det som er igjen av møkk inni meg samtidig som det kanskje også stopper spredning.

Kreftcellene liker ikke:
♥ Gurkemeie
♥ Blåbær
♥ Jordbær
♥ Grønn te
♥ Soyabønner
♥ Tomater
♥ Druer (et glass vin om dagen...)
♥ Sitrusfrukter
♥ Hvitløk
♥ Kål
♥ Broccoli
♥ Mørk sjokolade

Kreften "liker":
X Fritert mat
X Marinerte produkter
X Rødt kjøtt (trenger ikke unngå det, men spise med moderasjon)
X Røkt mat
X Alkohol (samme som rødt kjøtt)

Jeg prøver å spise minst en ting på den øverste listen hver dag. Listen over nei-ting er ikke noe tema, den har vi jo fulgt lenge (med unntak av marinerte produkter, jeg er litt usikker på det punktet der og skal lese mer om det. Kan en hjemmelaget marinade med olje og urter være farlig? )

Siden vi snakker om mat: Jeg har endelig lagt på meg igjen. Litt over en halv kilo sist uke. Juhuuuu!

6 kommentarer:

  1. Hei Lena! Ofte har de amerikanske blåbær på tilbud på Rema 1000 til kr. 10 pr kurv. Noen ganger 20.... Vi spiser da blåbær med vaniljekesam på! Kjempegodt! Anbefales! Ellers er rosa grapefrukt juice fra Tine også kjempegodt!
    Så fint at du har lagt på deg! Fortsett med det!
    Klem fra Marit

    SvarSlett
  2. Og på Mega har de tørkede jordbær, det er snadder!

    Gratulerer med vektoppgang! :)

    SvarSlett
  3. Hei Lena!

    Det var da masse godt på den øverste listen! Mørk sjokolade... smeltet også dyppe jordbæra oppi (nam nam). Prøv ett glass rødvin og spis sjokolade ved siden av... det er godt det! Men selvfølgelig alt med måte ;-)

    Fortsatt god bedring!
    Klem Nina ;-)

    SvarSlett
  4. Jeg tror det er sånne ferdigmarinerte produkter med masse salt, smaksforsterker og dårlig olje de mener. Har aldri hørt om at hjemmelagd marinert mat er farlig (da kommer det mer an på tilberedingen - om man svir maten i panna er jo ikke det så smart), men kanskje det kommer litt an på olja, extra virgin-olje er ikke så sunn å varme for mye. Har tro på at sunt kosthold har noe å si for farta på driten - og de ja-matvarene er jo generelt mer namnam enn neimaten.

    Klem fra bygde-Anja

    SvarSlett
  5. veldig bra,det står vel mye om hvordan forebygge kreft,men for oss som allerede har fått diagnosen og har enten fått cellegift eller stråling så for oss er det mest hvordan forhindre videre utvikling og der har det ikke vært mye forskning.Alternativ behandling med antioksidanter i pilleform skal man være forsiktige med har man blitt fortalt,legestanden stiller seg fremdeles skeptiske til dette,egentlig skal man sulte kreftcellene bort for de lever og vokser av maten vi spiser til daglig.Derfor hadde det vært flott om vi kunne få vite litt mer om mat som kreftcellene ikke liker,for mat må man ha,har også lest om fasting opp til 42 dager ,kun drikke en spesiell saft Breuss saft samt spesielle typer te.

    SvarSlett
  6. Hei Lena!
    Først vil jeg si at historien din er rørende og jeg vil sende deg alle gode ønsker om at du blir helt frisk - fort!
    Jeg vil også kommentere det du skrev i oppsummeringen av boken "Mat mot kreft". Soyabønner virker KUN forebyggende og MÅ ikke brukes av pasienter med kreft.

    SvarSlett